Tour de la Famenne
mei 13, 2017
Gare de Hombourg
juli 21, 2017

Agnus Dei

Wat is Urbex? Forgottenworld.nl

Behorende tot een verzorgingstehuis , wat achter de Agnus Dei kerk ligt, werd Agnus Dei gebouwd in 1910. In een later stadium werd het verzorgingstehuis een weeshuis.

Agnus Dei kerk

De historie van deze bekende urbex kerk is lang. In 1875 vertrokken zusters en andere gelovigen vanuit Duitsland richting deze locatie om alhier een nieuwe kerk te stichten volgens het Fransiscian geloof, de Agnus Dei kerk. De kerk was al dienst doende en men betrok deze kerk met accordering van Graaf Montereux. Na 32 jaar droeg de Graaf de kerk over aan de gezusters. Omstreeks de Eerste Wereldoorlog werd de kerk een verzorgingstehuis.
Jaren dienste doende, brandde helaas omstreeks 2002 de kerk af. Agnus Dei staat de afgelopen jaren in erbarmelijke staat, instortingsgevaar is aanwezig [in ieder geval in 1 deel van de kerk].

Agnus Dei
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
2.2

Samenvatting

Door de jaren heen zijn er veel detail weg geslagen, door weer en wind, maar ook weer door mensen die de mooiheid niet kunnen weerstaan af te breken. Blijf er toch s van af gasten! Agnus Dei, snel bij zijn. Sloop is in de planning volgens de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 ⁄ 4 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: