School #3 Gymnasium
februari 20, 2020
Cafe Pripyat
februari 21, 2020

Amusement Park / Ferris Wheel

Het meest bekende aanzicht [buiten de sarcofaag van Reactor #4] is mogelijk het Ferris Wheel. Het welbekende fel gele rad wat in het centrum van Pripyat staat. Iedereen kent het aanzicht, maar wat gaat er door je heen op het moment dat je voor het wereldberoemde Ferris Wheel staat. Je wordt er wederom stil van en er vindt een stuk bezinning plaats.

Het park zou geopend worden op 1 mei 1986 ter ere van May-Day [Internationale werkers dag], zoals bekend ging dat niet door. De ramp op 26 April 1986 gooide roet in het eten en de feestelijke openeing werd volledig gecanceld. Verschillende bronnen vertellen dat het park heel even open was op 27 April, net voordat de volledige evacuatie begon van de stad. Echter is dit nooit bewezen er zijn geen beelden van en de autoriteiten spreken het tegen omdat het Ferris Wheel nog niet geheel gereed was.

Gebouwd onder de vlag van de USSR, zoals in zoveel steden. Dienst doende om de bewoners van de stad Pripyat te vermaken wanneer de werknemers hard aan het werken waren of in hen vrije tijd even met het gezin erop uit konden gaan. Net ten Noord-oosten van de Central Square ligt het Amusement Park met:

  • Het welbekende Ferris Wheel
  • Botsauto’s
  • Paratrooper Schommel
  • Schommels

 

 

Wat oude foto’s, Bron Pripyat.ru

Amusement Park
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 × 18 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: