Zeche P
januari 28, 2020
Chateau des Singes
februari 12, 2020

Black Hole Beast a.k.a. the Beast

“the Beast” een locatie die we ontdekten door een mede explorer, credits naar hem, hij vond hem als eerste. The Beast een bijzondere gewaarwording om dit monster te mogen aanschouwen in al zijn glorie. Wat waren we hier onder de indruk van deze machtige machine, dit heeft met name te maken met de grootte en het huis waarin hij zich verschuilt. Door het lichtinval was een compositie om je vingers bij af te likken.

Einde van een tijdperk

Na meer dan 150 jaar sluit de allerlaatste steenkolenmijn in Duitsland, rendabel is het al jaren niet meer. Achterlatend een bijzonder rijke historie.  Het probleem in Duitsland: de hoge kosten door de strenge veiligheidsvoorschriften en vooral ook de diepte waarop de steenkool wordt gedolven. In de mijn werken de kompels [werknemers] op een diepte van 1159 meter; in Australië bijvoorbeeld liggen de kolen bijna aan de oppervlakte. Het is veel goedkoper om de steenkool, nodig voor de Duitse energiecentrales, te importeren. Terug naar het hoogtepunt, de jaren vijftig van de vorige eeuw. Steenkool voorziet dan voor een derde in de Duitse energiebehoefte. De mijnen in het Ruhrgebied vormen na de Tweede Wereldoorlog een van de belangrijkste motoren van de Duitse ‘Wiederaufbau’ en het ‘Wirtschafswunder’.
In de huidige tijd ………. niet meer rendabel en dus sluit de mijn

Ons bezoek focust zich alleen op “the Beast”, de mijn zelf wordt nog gewerkt, althans ze zijn hem aan het ontmantelen en om het werkvolk vooral niet lastig te vallen tijdens hun bezigheden brengen we alleen een bezoek aan dit monster. Een graver/vergruizer en verdeler van de kolen. Dit is het enige wat deze magistrale machine deed. Vergis je niet, het ding is ca 60 70 meter hoog.

Bekijk onderstaand onze fotoreportage.

 

The Beast
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 + 11 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: