Wat is Urbex? Forgottenworld.nl
Agnus Dei
juni 17, 2017
Goats in the Woods
Goats in the Woods
juni 10, 2018

Gare de Hombourg

Welke beginnende Urbex-er is hier niet geweest; Gare de Hombourg. Uiteraard wij ook in het begin jaren en hier hebben we ons uitermate vermaakt. Zelfs nog een praatje gemaakt met de monteur van de treinen. Hij vertelde ons dat hij elke dag aan de treinen werkt. Maar dat hij ook elke dag bezig is om rotzooi op te ruimen van jongere vandalen, die er één grote rotzooi van maken. Veel coupes zijn compleet getrashed en je kunt er niet eens meer naar binnen. Een traan rolde over z’n wangen, een man met passie voor zijn vak dus.

Gare de Hombourg

Station Homburg is een voormalig spoorwegstation langs spoorlijn 38 in Homburg, (Frans: Hombourg), een deelgemeente van de gemeente Plombières.

Na de sluiting van het station bleef het terrein er jarenlang verwaarloosd bij liggen totdat het in 1981 samen met 2 kilometer spoorlijn werd verkocht aan een particulier die er een spoorwegmuseum wilde starten. Daartoe werd het gebouw gerestaureerd en de spoorlijn tot aan spoorlijn 24 te Montzen werd in 1999 opnieuw aangelegd door de eigenaar van het station.

Le Chemin de Fer des Trois Frontières

De in 2009 opgerichte spoorwegvereniging Chemin de Fer des Trois Frontières (Nederlands: Spoorweg der drie Grenzen) heeft als doel een toeristische spoorlijn tussen Hombourg en Raeren, via Montzen, te realiseren. Daarbij knappen ze het treinmaterieel op die de eerder genoemde particulier aan ze heeft gesponsord.

 

Gare de Hombourg
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
3

Samenvatting

een vrij toegankelijke locatie. maak een praatje met de eigenaar en je bent welkom.
Feb 2019 gaat de opruiming van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 + 4 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: