Pottery S
september 20, 2019
A Bridge to Far
oktober 18, 2019

Puits Simon

Puits Simon, een verlaten mijn met diverse mooie objecten nog altijd aanwezig. Verlaten sinds 2002, maar nog altijd met actieve bewaking op de site. De absurd grote turbinehal met het indrukwekkende raam, wat machtig mooi om dit te mogen aanschouwen. De hal is verder leeg. Even mooi is de oude machinekamer [control-room]. En gelukkig met lekkere decay [roest en plantjes], ach wat wil je nog meer als urbex-er. Hier word je toch gelukkig van. Door de actieve bewaking hebben we niet alles kunnen aanschouwen. Reden dus om nog een keer terug te gaan.

Geschiedenis Puits Simon

De onderzoeken voor een eventuele start van een mijn in deze regio beginnen al in 1817 en duren tot zeker in 1948. Eindelijk wordt na accordering dan in 1904 de locatie geopend. De eerste put wordt geslagen tot een diepte van 479 meter. Puits Simon is “geboren”.

Tussen de Eerste en de Tweede Oorlog in is Puits Simon bijzonder actief, er wordt met man en macht gewerkt en steenkool geproduceerd. Rondom 1938 produceren de putten van Puits Simon bijna een miljoen ton aan steenkool. Gedurende de Tweede Wereldoorlog ligt de site stil, het gebied wordt door de Amerikanen bevrijd en men komt erachter de de site in puin ligt. Rond 1950 worden behalve het slaan van nog meer putten, ook de machinekamer gebouwd, het kantoor en uiteraard ook de doucheruimtes met de bekende mandjes.

Op 25 februari 1985 resulteerde een schot van ontsnapt gas in de dood van 22 mijnwerkers en meer dan 100 gewonden. Op 30 maart 1992 heeft de rechtbank haar vonnis uitgesproken en het hoofdkantoor verantwoordelijk verklaard voor de ramp. Dit is de laatste mijnramp in Frankrijk. In 2002 werd de volledige site gesloten.

 

Puits Simon
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
3

Samenvatting

Een “lastige” locatie waar nog altijd bewaking aanwezig is. Het prachtige raam en de machine kamer zijn toch wel de toppers van de locatie.
Puit Simon 3 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 ⁄ 7 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: