Interbeton
april 3, 2017
Wat is Urbex? Forgottenworld.nl
Agnus Dei
juni 17, 2017

Tour de la Famenne

In het hart van een bosrijk en toeristisch gebied tref je Tour de la Famenne, een locatie die op de weg naar, leuk is om even voor 5 minuten mee te pakken.

In de hoogte reikte het restaurant wat ooit DE trekker moest worden van deze locatie, een restaurant [gebouwd in 1971] wat al draaiende uitzicht geeft of dit extreem bosrijke gebied. In de jaren 2000 gaat het fout, de locatie is niet meer winstgevend en zelfs in 2005 moet de gemeente bijspringen om het financieel open te houden. Eind 2005 besluit de gemeente er de stekker uit te trekken. Sinds die tijd staat de locatie leeg. Ook het naastgelegen zwemparadijs staat er verlaten en verloederd bij.

Tour de la Famenne voor € 1,-

In het jaar 2017/2018 wordt naar verluid de locatie verkocht voor het symbolische bedrag van €1,-. Al snel komen de nieuwe eigenaars erachter dat het tonnen kost om de locatie nieuw leven in te blazen, rendabel maken……… zal er de komende jaren niet in zitten.

Tijdens ons bezoek was de toren volledig dicht getimmerd en dus niet toegankelijk. Een regel die wij, net als velen in de scene, respecteren. Wat de huidige situatie van Tour de la Famenne is, is ons onbekend.

 

Tour de la Famenne
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
2.2

Samenvatting

Niet een locatie om speciaal naar toe te rijden, kom je er langs “wip” ff binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 − 9 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: