Farmer Jack
juli 20, 2018
Power plant IM [revisit]
januari 14, 2019

Usine Skeleton

Usine Skeleton a.k.a. Skeleton Factory, is het de fabriek van ROA en van Klaas van der Linden. Twee street artists uit België????

Nee, uiteraard niet. Usine Skeleton was vroeger een uitgeverij / drukkerij. De drukkerij was een druk en goed draaiend bedrijf, welke voor de Tweede Wereldoorlog werd geopend. De toenmalige eigenaar was van origine een fotograaf. En kwam op het idee om zijn foto’s te gaan drukken en verkopen. Hiermee werd het bedrijf gestart en heeft het lang bestaan. Na zijn dood veranderde de industriële markt en dus ook het bedrijf. Men ging zich meer richten op het fabriceren van etiketten. Het bedrijf doorstond meerdere crisissen maar aan de laatste ontkwam men niet. De persen werden stilgezet, de deuren werden gesloten.

Jarenlang heeft de fabriek zo gestaan, uiteindelijk werd de inboedel verwijderd en kwamen er twee bijzonder grote artiesten ter plaatse; ROA en Klaas van der Linden. ROA, bekend van de “beestjes” kunstwerken en Klaas bekend van de skeletten. Zie ook het kunstwerk bij Lost Coffins. De werken zijn inmiddels wereldberoemd geworden, met name door de vele bezoeken van urbexers en street fotograven.

Behalve de kunstwerken is er niet veel te zien.

 

Usine Skeleton
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
2.3

2 Comments

  1. Armand Geerts schreef:

    Wat is het adres van deze plaats, zou het ook wel eens willen gaan fotograferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 10 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: