Monastère Antoinette
december 11, 2019
Black Hole Beast a.k.a. the Beast
januari 29, 2020

Zeche P

Zeche P een inmiddels zeer bekende locatie in de urbex scene en helaas ook in de jeugd-scene met spuitbussen.
De locatie werd eerder al bezocht in 2018, we kwamen er deze echt letterlijk langs dus dachten we…. ach…. we bezoeken hem nog eens. Achteraf gezien, hadden we het ook kunnen laten…. maar ja dan hadden we Tara niet ontmoet.

Geschiedenis Zeche P

Zeche P opent in 1930 haar eerste schacht van de mijn. Dienstdoende in de Tweede Wereldoorlog met een belangrijk leveranciers certificaat. De jaren na de oorlog waren ook voortvarend, tot in de jaren 90 de klad er in kwam. In de jaren 80 was er nog een tweede mijnschacht geopend, echter beleefde de industriële sector in de jaren 90 een klap. Een klap die Zeche P niet meer te boven kwam, de firma sloot uiteindelijk in 2000 haar deuren.

 

Wat ooit bijzonder mooi was om te aanschouwen is nu een thuisbasis voor vandalen geworden. Alle ruimtes zijn onder geklad en zelfs in de fik gestoken, de enige ruimte die nog de moeite waard is om te bekijken is de ruimte met de bekende mandjes. De mandjes die gebruikt werden door de werknemers om hun kleding aan op te hangen en hun lunch in te doen. Tijdens ons bezoek was er een photo-shoot aan de gang. Met toestemming en toestemming om te publiceren, maakten we de foto’s van Tara.

 

Zeche P
  • Algemene staat
  • Toegankelijkheid
  • Details [it's all in the details]
1.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 − 23 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nu te bestellen op Urban aan de Muur!

Klik om te bestellen voor aan jouw muur: